Diabetesliitto
14.11.2018
Mitä jaloillesi kuuluu?

Hyvää maailman diabetespäivää!

Tänään keskiviikkona 14.11. on maailman kaikkien diabeetikoiden yhteinen juhlapäivä.

Meillä Suomessa maailman diabetespäivän ja sitä ympäröivän diabetesviikon teema on "Mitä jaloillesi kuuluu?" Anna hetki aikaa jaloille ja selvitä, kuinka sinun tai läheisesi jalat voivat. Katso vinkkejä maailman diabetespäivän teemasivuiltamme. Sidor finns också på svenska.

Maailman diabetespäivän kunniaksi moni julkinen rakennus on tänään valaistu siniseksi. Sininen on tunnusväri myös sosiaalisen median #siniranne-kampanjassa. Laita sinistä ranteeseen, nappaa kuva ja jaa se #siniranne-tunnisteella. Lue tarkemmat ohjeet täältä. Tai osallistu #diabetesflood-haasteeseen!


Mitä jaloillesi kuuluu?

Tiedätkö jalkojesi riskiluokan?

Jos sinulla tai läheiselläsi on diabetes, tiedätkö niiden riskiluokan? Riskiluokitus on yksi yleinen tapa arvioida jalkojen terveydentilaa. Se ennustaa, millainen on riski saada jalkoihin pitkäaikainen haava. Riskiluokkia on neljä. Tutustu riskiluokitukseen täällä.
Tutki jalat itse päivittäin

Outoja tuntemuksia jaloissa?

Jalkojen ongelmat eivät aina ole silmin nähtävissä. Katso teemasivuiltamme, millä tavoin jalat voivat oireilla. Jos vaiva ei parane tehostetusta omahoidosta huolimatta, ota yhteys terveydenhuoltoon. Ja ota joka tapauksessa asia puheeksi lääkärisi kanssa.

Tule diabeteskurssille vuonna 2019!

Ensi vuoden diabeteskurssimme löytyvät nyt verkkosivuiltamme. Järjestämme kursseja Tampereen lisäksi eri puolilla Suomea. Ja tuttuun tapaan aivan kaikenikäisille. Huomaathan, että hakuaika osalle kesän nuorten- ja perhekursseista päättyy jo helmikuussa. Kurssit löydät täältä.

Katso uusin videomme: Isovanhemmat ja diabetes

8-vuotiaan Mimosan isovanhemmat eivät arastele hoitaa tyypin 1 diabetesta sairastavaa lapsenlastaan. Diabeteshoitajamme Kaja Normet rohkaisee videolla kaikkia isovanhempia olemaan lapsen ja hänen vanhempiensa tukena. Katso video YouTube-kanavallamme.
Diabetestalo pikkulogo

Joko tunnet Diabetestalon?

Diabetestalo tarjoaa tietoa, tukea ja palveluita diabetesta sairastaville. Diabetesliitto on yksi Diabetestalon rakentajista, ja ylilääkärimme Pirjo Ilanne-Parikka on ollut mukana sen sisältöjen toteuttamisessa. Tästä pääset Diabetestaloon.
Sydänmerkki

Tee parempia valintoja Sydänmerkin avulla

Sydänmerkki on kehitetty helpottamaan arkeasi. Se osoittaa, että kyseinen tuote tai ruoka-annos on terveyden kannalta parempi vaihtoehto. Hallinnoimme Sydänmerkkiä yhdessä Sydänliiton kanssa ja ravitsemusterapeuttimme on mukana päättämässä tuotteista, joille Sydänmerkki myönnetään. Tutustu Sydänmerkki-tuotteisiin täällä.

Vuoden diabetesteko 2018 -tunnustus lasten ja nuorten diabetesklinikoille

Tyypin 1 diabetesta sairastavien lasten ja nuorten hoitotulokset paranivat huomattavasti, kun hoitoon osallistuvista ammattilaisista koulutettiin moniammatillisia diabetestiimejä, hoitokäytänteitä tarkistettiin ja yhteistyötä perheiden kanssa lisättiin.

Tulokset sai aikaan 14 lasten ja nuorten diabetesklinikkaa eri puolilta Suomea FinDiabKids-koulutuksen avulla vuosina 2017–2018. Olemme tänään myöntäneet koulutukseen osallistuneille klinikoille Vuoden diabetesteko 2018 -tunnustuspalkinnon. Lue palkitsemisesta lisää täältä.

Suomen Diabetesliitto
Tampere
p. 03 2860 111

diabetesliitto@diabetes.fi
www.diabetes.fi

Tarkemmat yhteystiedot