Diabetesliitto
18.9.2018
sieniä sateella

Kuin sieniä sateella - katso mitä uutta syksy on tuonut tullessaan

Lue tästä uutiskirjeestämme, mitä me ja diabetesyhdistykset tarjoamme sinulle ja läheisillesi, ja miten sinä voit olla mukana vaikuttamistoiminnassamme. Tutustu myös tutkimusartikkeleihin, joiden aiheita ovat esimerkiksi tyypin 1 diabeteksen puhkeamiseen johtavat syyt sekä tyypin 1 diabetes ja keliakia.

Tuorein diabetesoppaamme on Tyypin 1 diabetes ja joustava insuliinihoito - pistoksin tai pumpulla. Opas sopii käsikirjaksi niin insuliinihoitoa aloitteleville kuin pitempään sairastaneillekin.

superpark-tapahtumat

Tapahtumakalenteri runsaimmillaan

Tapahtumakalenteristamme löytyvät muun muassa nuorten SuperPark-tapahtumat Turussa (ruotsinkielinen) ja Vantaalla, minimessut Helsingissä ja Turussa sekä yleisöluennot Pirkanmaalla. Katso kaikki tapahtumat tästä.
MDP2018 jalkateema

Diabetesviikko: Mitä jaloillesi kuuluu?

Maailman diabetespäivän 14.11. ja sen ympärille rakentuvan diabetesviikon teema on diabeetikon jalkojen hyvinvointi. Osa päivän tapahtumista löytyy jo tapahtumakalenteristamme. Muista osallistua myös #siniranne-kampanjaan sosiaalisessa mediassa!
insuliinikysely

Auta meitä vaikuttamaan - vastaa kyselyymme

Onko sinulla tai lapsellasi monipistos- tai pumppuhoito? Vastaa kyselyymme, jolla kokoamme käyttäjien kokemuksia ja palautetta. Meidän mielestämme eri lyhyt- ja pitkävaikutteisten insuliinien tulee olla saatavilla yksilöllisen tarpeen mukaan. Hyödynnämme vastauksia vaikuttamistyössämme. Lue lisää ja vastaa tästä.

perheaineistot maksutta

Lapsiperheiden uusia aineistoja yhä saatavilla maksutta

Jos perheessäsi on diabetesta sairastava lapsi, ja vähintään yksi teistä kuuluu diabetesyhdistykseen, voitte tilata keväällä julkaisemiamme uudistettuja lapsiperheiden diabetesoppaita täysin ilmaiseksi. Kaksi uutta opasta on lisäksi kaikkien maksutta ladattavissa pdf-muodossa. Tutustu oppaisiin ja tilaa tästä.

Maksuttomilla kursseilla tilaa

Muutamilla osallistujille maksuttomilla syksyn diabeteskursseillamme on vielä vapaita paikkoja. Turussa järjestämme kurssin mielenterveyskuntoutujille, Ylihärmässä tyypin 1 diabeetikoille, joilla on munuaismuutoksia ja Seinäjoella kurssin monipistoshoitoisille tyypin 1 diabeetikoille. Lisätietoja saat tästä.

Oletko sairastanut raskausdiabeteksen?

Jos sinulla on viimeksi kuluneen viiden vuoden aikana ollut raskausdiabetes, ja olet jo synnyttänyt, vastaathan kyselyymme raskausdiabeteksen hoidosta. Kyselymme tavoitteena on edistää raskausdiabetesta sairastavien yksilöllisen hoidon ja ohjauksen toteutumista. Lue lisää ja vastaa kyselyyn.

Yhteenvetoja tutkimuksista: tyypin 1 diabeteksen puhkeamiseen johtavia syitä

Neljä tutkijaa kirjoittaa tyypin 1 diabeteksen ja ravitsemuksen yhteyksistä Duodecimin julkaisemassa artikkelissa "Varhainen ravitsemus johtaa tyypin 1 diabeteksen kehittymiseen". Yhteenvedossaan he toteavat, että ravinnon ja tyypin 1 diabeteksen väliset yhteydet lienevät aiemmin ajateltua monimutkaisempia.  Lue artikkeli täältä.

Ruotsinkielinen diabetesportalen.se julkaisi viime viikolla laajan artikkelin otsikolla "Möjligheter och utmaningar med tidig diagnos av autoimmun typ 1-diabetes" eli mahdollisuudet ja haasteet tyypin 1 diabeteksen varhaisessa diagnosoinnissa. Lue artikkeli täältä.

Kannattaako keliakiaa seuloa tyypin 1 diabeetikoilta? Miten lääkekorvausten leikkaukset ovat vaikuttaneet?

Syyskuun Diabetes ja lääkäri -lehden pääjutussa käydään läpi sitä, mitä viimeaikaiset tutkimukset sanovat tyypin 1 diabeteksen ja keliakian yhdistelmästä, ja kannattaako keliakiaa alkaa seuloa tyypin 1 diabeetikoilta. Erityisasiantuntijamme Irene Vuorisalo kirjoittaa puolestaan lehdessä siitä, miten lääkekorvausten leikkaukset ovat vaikuttaneet diabeteslääkkeiden määräämiseen.

Diabetes ja lääkäri -lehti on kaikkien maksutta luettavissa verkossa. Avaa lehti tästä.

Lue myös Diabetes-verkkolehteä

Tiesithän, että voit lukea verkossa Diabetes-lehdenkin juttuja? Verkkolehti on kokonaan avoin jäsenillemme, avoimen arkiston juttuja voivat lukea kaikki. Uusimmassa lehdessä on tärkeää asiaa muun muassa happomyrkytyksestä - siitä kertovat jutut ovat avoimia kaikille. Avaa lehti tästä.


Suomen Diabetesliitto
Tampere
p. 03 2860 111

diabetesliitto@diabetes.fi
www.diabetes.fi

Tarkemmat yhteystiedot