Diabetesliitto
Uutiskirje 10.11.2017
sinirannekombo

Maailman diabetespäivä 14.11. on tänä vuonna omistettu naisille

Maailman diabetespäivän kansainvälinen teema on tänä vuonna naiset ja diabetes. Suomessa keskitymme eritoten raskausdiabetekseen ja äidin terveyteen vauvan synnyttyä. Raskausdiabeteksen sairastanut sairastuu tavallista useammin tyypin 2 tai tyypin 1 diabetekseen, siksi verensokerin seuranta on tärkeää myös raskauden jälkeen. Lue lisää Maailman diabetespäivästä tästä.

Tule mukaan tapahtumiin!

Kun haluat itse osallistua Maailman diabetespäivän viettoon, olet lämpimästi tervetullut Eduskunnan Kansalaisinfoon Helsinkiin tiistaina 14.11. klo 8.30. Tilaisuuden teema on uusin tekniikka diabeteksen hoidossa ja julkistamme tilaisuudessa Vuoden diabetesteko -palkinnon saajan. Katso aamun ohjelma.

Tervetuloa myös Diabetestutkimussäätiön luentotilaisuuteen Biomedicumiin Helsinkiin illalla klo 18. Ohjelmassa ovat luennot raskausdiabeteksesta ja lasten tyypin 1 diabeteksesta sekä iltapalatarjoilu. Katso illan ohjelma.

Diabetesyhdistykset, apteekit ja terveydenhuollon toimipisteet järjestävät lisäksi tapahtumia eri puolilla Suomea. Osa niistä löytyy tapahtumakalenteristamme, seuraa myös paikallista ilmoittelua.

Hyvää Maailman diabetespäivää sinulle ja läheisillesi!

#siniranne on diabetesyhteisön tapa juhlistaa Maailman diabetespäivää

Nuorten diabeetikoiden muutama vuosi sitten ideoima ja käynnistämä #siniranne näkyy myös tänä vuonna Maailman diabetespäivän vietossa. #siniranne tarkoittaa sitä, että kuka tahansa meistä voi juhlistaa päivää kietaisemalla ranteeseensa jotain sinistä.

Diabetesliiton nuoristoimikunnan tavoitteena on tänä vuonna saada #siniranne-kampanjaan osallistujia vähintään 100 eri paikkakunnalta. Otathan Maailman diabetespäivänä kuvan ranteestasi, ja jaat kuvan sosiaalisen median kanavissa. Muista lisätä päivitykseesi tunniste #siniranne. Katso vinkkejä täältä.

Diabeteskurssimme jatkuvat tuttuun tapaan

Syyskuussa uutisoitiin, että Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymä on tehnyt hyväksytyn ostotarjouksen Diabeteskeskuksestamme Tampereella. Kaupan toteutuessa kiinteistön hallinta ja omistus siirtyvät seurakunnille alustavan suunnitelman mukaan 1.3.2018.

Diabeteskurssimme jatkuvat toistaiseksi Diabeteskeskuksessa. Järjestämme kursseja tuttuun tapaan myös mahdollisen muuttomme jälkeen, vain kurssien järjestämispaikka vaihtuu.

Verkkosivuiltamme löytyy nyt Kelan perhekurssien, nuorten kurssien, eläkkeellä olevien ja tyypin 1 diabeetikoiden kurssien ajankohtia vuonna 2018. Päivitämme lisää ajankohtia sitä mukaa kun kurssikalenterimme valmistuu.


Diabetesbarometri 2017 kertoo hoidon järjestämisestä ja onnistumisesta

Diabetesbarometri 2017 julkaistaan diabetes.fi-sivuillamme Maailman diabetespäivänä. Barometri kertoo mm. diabeetikoiden huolista diabeteksen hoidossa. Tämän päivän huolina korostuvat entistä enemmän resurssien, etenkin ohjaus-, lääkäri- ja hoitovälineresurssien riittämättömyys, jopa suoranainen puuttuminen.

Talousasiaa Kansallisessa diabetesfoorumissa 12.12.2017

Finlandia-talossa Helsingissä järjestettävän tapahtuman teemoja ovat diabeteksen kustannukset, sote ja lääkekorvausjärjestelmän uudistus. Tilaisuus on kohdistettu päättäjille, mutta ilmoittautuminen on avoin kaikille. Osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää

Facebookissa on nyt oma ryhmä myös tyypin 2 diabeetikoille

Perustimme syyskuussa Facebookiin vertaistukiryhmän tyypin 2 diabeetikoille. Voit liittyä mukaan turvallisin mielin. Ryhmä on suljettu, omat ylläpitäjämme hyväksyvät ryhmän jäsenet ja seuraavat siellä käytäviä keskusteluja. Tervetuloa!

Tästä saat lisätietoja Facebookissa toimivista diabeetikoiden ryhmistä.

Jututtaako? Tule tukinet.netin chattaamaan muiden ykköstyyppien kanssa.

Tukinet.netin chatissa on tänä syksynä järjestetty useita diabeetikoille tarkoitettuja vertaistukikeskusteluja. Keskiviikkona 22.11. klo 18 järjestetään vielä yksi chat tyypin 1 diabeetikoille. Aiheena on liikunta.

Katso chat-ohjeet tästä

Diabeteshaaveista julkaisu - arvontapalkinnon voittaja julkistetaan Maailman diabetespäivänä

Keräsimme kesän ja syksyn 2017 aikana #diabeteshaaveita diabeetikoilta, läheisiltä ja ammattilaisiltakin.

Vastaukset kertovat paitsi tulevaisuudenhaaveista, myös todellisuudesta tässä ja nyt. Haaveista voi lukea, ettäHaave istuvat teksti elämä diabeteksen kanssa on toisinaan raskasta, laadukas ja tasa-arvoinen hoito ei monilla toteudu eivätkä elämää helpottavat teknologiset hoitovälineet ole kattavasti saatavilla.

Olemme koonneet #diabeteshaaveet julkaisuksi, jonka postitamme kaikille kansanedustajille ja sote-vaikuttajille maakunnissa. Lisäksi omat haaveensa jakaneet saavat pdf-julkaisun sähköpostiinsa, julkaisu on luettavissa myös verkkosivuillamme 14.11.

Arvoimme kaikkien yhteystietonsa antaneiden kesken kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemen Haaveet-teoksen. Julkistamme arvonnan voittajan Maailman diabetespäivänä. Otamme voittajaan yhteyttä henkilökohtaisesti.


Suomen Diabetesliitto
Tampere
p. 03 2860 111

diabetesliitto@diabetes.fi
www.diabetes.fi

Tarkemmat yhteystiedot