Diabetesliitto
Diabetesliiton uutiskirje 12.6.2018
päivänkakkarat

Hyvää - uudenlaista - kesää!

Varman kesän merkki Diabetesliitossa ovat olleet Diabeteskeskuksen pihamaalla kirmaavat perhe- ja nuortenkursseille tulleet lapset ja nuoret. Nyt järjestämme nämä - ja kaikki muutkin - kurssimme uusissa paikoissa, ja kuuntelemme kurssilaistemme palautetta uusista järjestelyistä avoimin korvin.

Uudistumisemme on kevään aikana ulottunut myös opastarjontaamme. Olemme uusineet perheoppaamme, ja tarjoamme ne jäsenperheillemme maksutta. Samoin meiltä on ilmestynyt täysin uusittu opas tyypin 1 diabeetikoiden monipistos- ja pumppuhoidosta.

Toivotamme oikein hyvää kesää kaikille diabetesyhteisön jäsenille!
Lapsen diabetes uutiskirjeeseen

Tilaa uudistuneet perheoppaamme maksutta!

Jos teidän perheessänne on alle 15-vuotias diabeetikko, ja vähintään yksi perheestänne on diabetesyhdistyksen jäsen, voitte tilata kaikki neljä täysin uudistettua lasten ja perheiden opastamme maksutta. Kaksi oppaista on lisäksi kaikkien ladattavissa ilmaiseksi.

Inskamies lentää uutiskirjeeseen

Videot kertovat diabeteksesta lapsille ja aikuisille

Millainen sairaus tyypin 1 diabetes on? Mistä se johtuu, ja miten sitä voi hoitaa? Millainen on pienen diabeetikon koulupäivä?

Olemme julkaisseet uusia videoita, joiden toivomme auttavan ja tukevan diabetesta sairastavia lapsia ja heidän perheitään. Videoita voi käyttää myös apuna diabeteksesta kertomisessa esimerkiksi päiväkodissa ja koulussa.

Videoita on tekeillä lisää, kaksi jo valmistunutta löytyvät alta. Inskamies tulee apuun on animaatio, jossa seikkailevat Oy Haima Ab -kuvakirjasta tutut hahmot:

T1D-opas uutiskirjeeseen

Uusi opas monipistos- ja pumppuhoitoisille

Tyypin 1 diabetes ja joustava insuliinihoito -opas tarjoaa neuvoja ja rohkaisua joustavan insuliinihoidon tehokkaaseen hyödyntämiseen tyypin 1 diabeetikoille.

Opas sopii käsikirjaksi niin insuliinihoitoa aloitteleville kuin pitempään sairastaneillekin. Mukana on 8-sivuinen liite, johon on koottu joidenkin tavallisten ruokien hiilihydraattimääriä.

Oppaan hinta D-kaupassamme on 15 euroa. Hinta sisältää lähetyskulut.

Tutustu ja tilaa tästä.


pumppu uutiskirjeeseen

Vastaa kyselyyn insuliinipumpuista ja glukoosisensoreista


Tyypin 1 diabetesta sairastava aikuinen, vastaa kyselyyn insuliinipumpuista ja glukoosisensoreista, ja ole mukana tukemassa diabeteksen hoidon kehittämistä.

Sinulla ei tarvitse olla kokemusta insuliinipumpuista tai sensoreista. Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa näiden saatavuutta Suomessa sekä diabeetikoiden käsityksiä insuliinipumppuhoidon eduista ja haitoista.


SuperParkit kutsuvat 12-17-vuotiaita nuoria!

Järjestämme syksyllä yhdessä paikallisten diabetesyhdistysten kanssa kolme SuperPark-tapahtumaa 12-17-vuotiaille diabeetikkonuorille ja heidän vanhemmilleen. Vanhemmille on luvassa omaa ohjelmaa siksi aikaa, kun nuoret viihtyvät SuperParkin liikunnallisissa aktiviteeteissa. Tapahtumapaikat ovat Turku ja Vantaa.

Tuore Diabetes-lehti kannustaa liikkumaan

Kesäkuun Diabetes-lehden teema on liikunta ja monenlaiset liikkujat. Lue lehdestä, kuinka monipuolisesti diabeetikot liikkuvat.

Useimmille liikunta on hyvää mieltä ja oloa tuova harrastus, mutta diabeetikkokin voi liikkua tavoitteellisesti ja pyrkiä oman lajinsa huipulle.

Katso kaikki juttuvinkit tästä.

Tarjoamme diabeteskursseja eri puolilla Suomea

Kaipatko uutta virtaa omahoitoon, mahdollisuutta jakaa kokemuksia vertaistesi kanssa ja tilaisuutta kohdata Diabetesliiton ammattilaisia? Diabeetikoille ja läheisille tarkoitettu diabeteskurssitarjontamme on nyt laajempaa kuin koskaan. Kursseja on nyt eri puolilla Suomea, ja lyhyiden, viikonlopun mittaisten kurssien valikoimamme on laajentunut. Useille kursseille on mahdollista tulla myös läheisen kanssa.

Joko tunnet Diabetestalon?

Terveyskylän keväällä avautunut Diabetestalo on rakennettu Diabetesliiton ja yliopistosairaloiden yhteistyönä. Suuntaa Diabetestaloon, kun haluat perehtyä diabeteksen omahoitoon. Löydät talosta nyt myös ohjausvideot hiilihydraattien arvioinnista, verensokerin mittaamisesta ja insuliinin pistämisestä.


Uutiskirjeemme tietosuojaseloste

Tämä uutiskirje on tarkoitettu jäsenistöllemme ja muille diabetesyhteisöön kuuluville kirjeemme tilaajille. Tästä voit tutustua uutiskirjeemme tietosuojaselosteeseen. Jos haluat poistaa sähköpostiosoitteesi uutiskirjeemme tilaajalistalta, klikkaa tämän kirjeen alaosassa olevaa linkkiä.

Suomen Diabetesliitto
Tampere
p. 03 2860 111

diabetesliitto@diabetes.fi
www.diabetes.fi

Tarkemmat yhteystiedot