Mistä sinä haaveilet?

Diabeetikoiden ja heidän läheistensä haaveet ovat myös Diabetesliiton haaveita. Teemme joka päivä töitä sen eteen, että diabeetikot läheisineen voisivat elää hyvää elämää. Jaa haaveesi, yhdessä voimme tehdä niistä totta!

Jaa haaveesi kirjoittamalla se lomakkeeseen, #diabeteshaave-tapahtumasivun kautta Diabetesliiton facebook-sivuilla sekä #diabeteshaave-tunnisteella Twitterissä ja Instagramissa. Tai lähetä haaveesi meille postikortilla. Kutsu myös ystäväsi mukaan!

Jaamme kaikkien haaveita tällä sivulla sekä facebookissa.Tilaa diabetesuutisia

Haluatko pysyä ajan tasalla uusimmista diabetesuutisista? Tilaa meidän uutiskirjeemme ja saat tietoa ajankohtaisista asioista noin kerran kuukaudessa. Teemoja ovat muun muassa diabetestutkimuksen uusimmat kuulumiset, teknologiauutiset, ajankohtaiset hoitovinkit, kiinnostavat diabetestarinat sekä vinkit arjessa jaksamiseen.


Sähköpostiosoitteesi :

Tule mukaan!

Yhdessä me voimme tehdä haaveistamme totta. Mitä enemmän meitä on mukana, sitä helpompaa vaikuttaminen on. Tavoitteenamme on voittaa diabetes joka päivä, isoissa ja pienissä asioissa.

Jäsenyys diabetesyhdistyksessä ja sitä kautta Diabetesliitossa on tärkeä kannanotto diabeetikoiden hyvän elämän puolesta: mitä enemmän yhteisössämme on jäseniä, sitä paremmin diabeetikoiden ääni tulee kuulluksi.

Jäsenenä saat laadukkaan Diabetes-lehden maksutta liittymisvuoden loppuun saakka, ja sen jälkeen edulliseen jäsenhintaan (14 e).Voi kun olisi verensokerimittari, joka mittaisi verensokeria jatkuvasti ja piippaisi matalista, esimerkiksi rannekellossa. Ettei tarvitsisi sekoilla hypoissa kaupungilla.
Jatkuva sensorointi toivottavasti yleistyy niin, että se on pian kaikkien haluavien saatavilla. Sen eteen Diabetesliitto tekee töitä.
Toivon että parantava hoito vielä löytyy. Siihen asti toivon hoitosysteemistä paljon enemmän panostusta jaksamisasioihin.
Haaveilen siitä, että saisin tiputettua 20 kiloa. Toinen haave on se, että päättäjät kumoaisivat typerän päätöksensä diabeteslääkkeiden korvausten leikkauksesta.
Myös Diabetesliitto toivoo oikeudenmukaisia lääkekorvauksia ja vaikuttaa aktiivisesti niiden puolesta.
Haaveilen terveistä vuosista ilman lisäsairauksia.
1-tyypin syntysyy tunnistetaan, sairastumiset estetään. Ja että 1-tyypin hoitoon löydetään pysyvä ratkaisu ja lapseni paranee.
Yhdessä diabetesyhdistysten kanssa perustamamme Diabetestutkimussäätiö tukee suomalaista diabetestutkimusta, jonka päämääränä on mm. tyypin 1 diabeteksen syiden ratkaiseminen. Tutkimuksessa on toivo.
Rakas ykköstyyppini välttyy kurjilta lisäsairauksilta.
Saisinpa yhden päivän viikossa vapaata diabeteksesta.
Kyllä, mekin haaveilemme "lomittajista" :-) Niiden puuttuessa läheisten ja vertaisten tuella on suuri merkitys.
Että lapsi muistaisi mitata ja pistää. Ja että meillä vanhemmilla olisi vähemmän yöheräämisiä.
Oletteko käyneet perhekurssilla? Sieltä löytyy usein apua arkeen, mutta toki huoli on aina jäljellä.
Koko maassa vallitsisi tasapuolisuus hoitotarvikkeiden jakelussa.
Diabetesliiton mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että kunta tarjoaa diabeetikolle yksilöllisesti sopivat omahoitovälineet, kuten verensokerimittarit, glukoosisensorit ja pistosvälineet.
Olis sensorit käytössä jatkuvasti, ainaskin 1:llä
Uusi teknologia, kuten jatkuva reaaliaikainen verensokerimittaus eli glukoosisensorointi parantaa tutkitusti hoitotasapainoa.
Sensori pysyis vaikka käy uimassa eikä sitä tarvitsisi peittää niin paljon kosteissa tiloissa. Että sokerit ei menisi ylös ja alas, ettei pistäminen sattuisi ja saisin pumpun.
Sokerit pysyis kurissa paremmin.
Haaveilen tasaisista verensokereista, joita en tunnollisesta omahoidosta huolimatta saavuta.
Jokaisen diabetes on yksilöllinen ja valitettavasti joillakin tasaisten sokerien saavuttaminen on vaikeampaa kuin muilla.
Haaveeni on, että saisin vielä pudotettua painoa, se auttaisi diabeteksen hallinnassa.
Kunpa diabeteslääkkeiden korvattavuus palautettaisiin ennalleen. Lääkkeiden hinnat ovat nykypäivänä monille liian korkeita. Silti lääkkeet on välttämättömiä diabeteksen hoidossa.
Kyllä. Diabetesliitto tekee yhä kovasti töitä oikeudenmukaisten lääkekorvausten puolesta.
Saisinpa insuliinipumpun, jossa ei ole letkuja. Siis niin kuin Omnipod, mutta sopiva pieni kokoinen. Yli 40-vuotta pistoksilla tuntuu jo sen arvoiselta.
Haaveilen raskaudesta diabeteksen kanssa
<3 Se on onneksi täysin mahdollista ja leijonanosa raskauksista sujuu todella hyvin!
Haaveeni on, että kaikilla on mahdollisuus hyvään diabeteksen hoitoon asuinpaikasta riippumatta.
Tähän mekin tähtäämme. Sote-uudistus on sekä uhka että mahdollisuus. Siksi vaikutamme siihen aktiivisesti.
Koko maassa vallitsisi tasapuolisuus hoitotarvikkeiden jakelussa.
Tämä on tärkeä tavoitteemme.
Kaikki ykköstyypin diabeetikot saisivat vapaasti valita hoitomuotonsa ja hoitovälineensä sen mukaan, mikä kullekin ja kenenkin elämään parhaiten sopii. Ettei kenenkään tarvitsisi taistella hoidon saamisesta ja ettei hoitomuoto riippuisi siitä, miten hyvin
Yksilöllinen hoito tuo parhaat tulokset, pidetään meteliä sen puolesta!
Haaveenani on, että itse saisi valita välineet omaan hoitoon. Itselle tulisi nyt tarpeeseen sensoroiva pumppu, sillä uusi työ on hektistä ja olisi hienoa voida keskittyä siihen kunnolla ilman, että koko ajan pitäisi huolehtia paljon sokereita takia.
Kyllä. Tämä oli mukana Diabetesliiton kuntavaaliteeseissä ja työ jatkuu myös vaalien jälkeen.
Pumppulaisena joudun käymään d-polilla, jossa on aina eri lääkäri, joka ei tiedä minusta mitään. Toivon, että tulevaisuudessa diabeteksen hoito järjestyy omassa, hyvässä terveyskeskuksessamme, jossa on sama, tuttu lääkäri hoitanut muutkin terveysongelmat.
Totta, että hoidon jatkuvuus on usein hoidon laatua.
Minulla on D1 ja piitkä hoitosuhde samaan paikkaan. Jalat ja labrat käydään pikaisesti läpi. Jospa joskus joku kysyisi, miten voin, miten jaksan. Jospa joskus ikärasismi hellittäisi. Taidan olla silloin jo vainaa.
Muutama sana voi tosiaan auttaa paljon: mitä sinulle kuuluu? Kuinka voit?
Että saisin elää pitkän ja hyvän elämän. Pääsisin asumaan joskus Tampereelle poikakaverin kanssa. Voisin mennä naimisiin. En joutuisi viettämään loppuelämää pyörätuolissa.
Ei tulisi lisäsairauksia. Saisin lapsia. Voin harrastaa mikä itseäni kiinnostaa. Saada uusi työpaikka ja opaskoira. Menestyisin muusikkona ja opiskelisin lähihoitajaksi.
Haaveenani on, että itse saisi valita välineet omaan hoitoon. Itselle tulisi nyt tarpeeseen sensoroiva pumppu, sillä uusi työ on hektistä ja olisi hienoa voida keskittyä siihen kunnolla ilman, että koko ajan pitäisi huolehtia paljon sokereiden takia.
Haaveemme on, että tulevaisuudessa kimurantit diabetessolmut aukeaisivat helpommin ja että jokainen nuori saisi juuri tarvitsemaansa apua ja diabeteksen hoitovälineitä.
Tämän haaveen jakoi Diabetesliiton nuorisotoimikunta. Heidän ajatuksiaan löytyy myös Inspiksestämme, www.diabetes.fi/inspis
Haaveeni on sensoroiva pumppu, joka lähettää tiedot pilveen, tasa-arvoinen hoito, uusimmat hoitovälineet ja vertaistuki.
Haaveeni on, että lisäsairaudet pysyvät hallinnassa.
Että pysyisi verensokerit hyvänä tyypin 1 diabeetikolla ja etteivät ne heittelisi laidasta laitaan.
Meidän haaveenamme on että ykköstypymme saisi kokonaisvaltaista hoitoa yhdessä paikassa tutuilta hoitajilta ja lääkäriltä. Toivomme että hän saa tarvitsemansa hoitovälineensä ja niihin tulisi saada itse vaikuttaa.
Haaveeni on elää suhteellisen hyväkuntoisena ja positiivisena 92 vuotiaaksi piikkien kera. Isäni antoi valoisan perinnön ilman piikkejä.
Haaveilen, että tyypin 1 diabetekseen löydetään parannus, ja että Suomi olisi mukana näissä tutkimushankkeissa (mm. kapselointi, jota jo maailmalla tutkitaan ja koekäytetään).
Suomalaiset ovatkin yllättävän ahkeria diabateksen tutkimisessa kun ajattelee, miten pieni maa olemme.
Haaveilen, että uusia hoitotarvikkeita (mm. free style libre, omni pod) olisi saataville niille jotka niistä hyötyvät ja ovat motivoituneita niiden käyttämiseen.
Haaveilen, ettei lapsieni lapsille tulisi diabetesta, ja että hoito edistyy samalla vauhdilla kun se on nämä 50 vuotta edistynyt.
Suomalaista korkeatasoista diabetestutkimusta tukeva Diabetestutkimussäätiö pyrkii mahdollistamaan tämän haaveen toteutumisen. Tänäkin vuonna säätiö tukee tutkijoita 0,5 miljoonalla eurolla.
Hyvän hoitotason ylläpito yhdessä liikunnan ja arkielämän kanssa. Elämän juhlahetkiin kuuluu matka aurinkoiselle saarelle Sisiliaan patikkaretkille yhdessä "saman henkisten" kanssa, ja josta unelmia evääksi vanhuuteen.
Haaveeni on saada Free Style Libre.
Haaveilen insuliinipumpusta ja sensoreista kaikille halukkaille. Parantaisi hyvin paljon diabeteksen hallintaa ja pitkässä juoksussa säästäisi yhteiskunnan rahoja (pari sairaalavuorokautta vuodessa on enemmän kuin vuoden sensorointi). Toivottavasti voimm
Haaveeni on, että diabetekseen löytyisi parannuskeino esim. uusia kantasoluja siirtämällä.
Haaveeni on rokote, jolla diabetes saadaan pois jo sairastuneilta ja voidaan antaa ennaltaehkäisevästi niille, joilla geenit viitoittavat diabetekseen!
Tämä on myös professori Heikki Hyödyn tutkimusryhmän haave. Enterovirusrokotteen kehittäminen on hyvässä myötätuulessa. Rokotetutkimuksesta kerrotaan mm. viimeksi ilmestyneessä Diabetes-lehdessä.
Tahtoisin olla urheilija!
Tsemppiä harjoitteluun! Urheilija-diabeetikoitakin on, heistä voi lukea Diabetes-lehdestä ja Inspiksestä.
Että diabetesta ennaltaehkäistäisiin oikean vähähiilihydraattisen ravinnon avulla.
Mikrobiomin merkitys ymmärrettäisiin matala-asteisen tulehduksen taustalla. Jokaiselta diabeetikolta mitattaisiin herkkä crp ja d-vitamiiniarvot.
Ihmisen pöpöjä, hienommin mikrobiomeja, tutkitaan hyvin ahkerasti. Tässä yksi käynnissä oleva: https://helmitutkimus.com/taustatietoa/
Statiinien käyttö lopetettaisiin, koska ne heikentävät lisää solujen kykyä tuottaa energiaa. Ymmärrettäisiin häiriintyneen mikroverisuonten toiminnan merkitys diabetikon säärihaavojen synnyssä.
Korkea verensokeri todellakin heikentää pienten verisuonten verenkiertoa ja altistaa jalkaongelmille. Hyvä verensokerin hoito ehkäisee näitäkin ongelmia. Statiineista selkeää tietoa: http://www.apu.fi/artikkeli/kysy-kiminkiselta-kolesterolilaakkeet
Toivon hyvää diabeteshoitajaa tuekseni ja vertaistukea.
Toivomme voivamme mahdollistaa vertaistuen kaikille diabetesyhteisöön kuuluville. Olemme koonneet vertaistuen kanavia tänne: https://www.diabetes.fi/yhteiso/tukea_diabetekseen
Haaveeni on edelleen se, että saisin elää terveenä loppuelämäni kuten ennen sairastumistani 70-luvulla. Olisin elänyt elämäni sitten ensin terveenä kuten ennen sairastumista ja lopussa elämääni. Diabetes olisikin ollut vain pahaa unta.
Haaveilen että löytäisimme ihanan hoitopaikkani kanssa ratkaisun insuliinin imeytymisongelmaan ja tasapainoni parantuisi, rajut hypot poistuisivat ja saisin jatkuvan sensoroinnin sekä itsensä pysäyttävän pumpun.
Haaveilen siitä että, 14-vuotiaan poikani ykköstyypin diabetes voitaisiin parantaa ja hän voisi elää terveen elämän ja nauttia kaikesta mitä siihen elämään kuuluu joutumatta huolehtimaan vakavan sairauden hoitamisesta.
Diabeteslääkkeiden kehitys jatkuisi niin, että yhä useammalla olisi helpompi olla sairautensa kanssa. Jopa sellainenkin haave, että sairaus voitaisiin lääkkeillä parantaa kokonaan.
Toivon yleisesti painonhallintaan parempaa ohjausta ja tukea.
Toteuttamiskelpoinen toive, josta olisi suuri hyöty koko kansanterveydelle!
Saisinpa sensorin jatkuvaa seurantaa varten.
Vasta puolitoista vuotta kämmiskelyt tämän kanssa. Piikeilä elän. Tuhannen vaikeata välillä kun esim. 3 km pyöräily lipo kuolemaksi. Voi että kun voisi olla tämän kanssa silleen rauhassa, että voisi liikkua/luistella/hakata halkoja.....
Insuliinihoidon ja vaihtelevan liikunnan yhdistäminen voi olla vaikeaa, mutta moni on oppinut sen kun on harjoitellut. katsopa vaikkapa tämä juttu Inspiksestä: https://www.diabetes.fi/liikkumaan
Haaveeni on löytää työtä ja tyttäreni diabetestyyppi löytäisi oikean diagnoosin. Ilman työtä kun on, niin saa penniä venyttää ja stressata, että kuinka perheen kanssa pärjää.
Januvia sekä Forxiga palaavat täysin korvattavien lääkkeiden joukkoon.
Peukut tälle
Haaveilen siitä että saisin käydä diabeteshoitajan vastaanotolla sairaanhoitajan sijaan. Hän on enemmän asiantuntija ja olisin turvallisemmissa käsissä.
Kaunis haave, jonka soisi olevan totta - olipa hoitajan nimike mikä tahansa, ilman ymmärrystä diabeteksesta ei voi diabeetikoita auttaa.
Haaveilen siitä, ettei tulisi lisäsairauksia ja että kaikissa tableteissa omavastuu tippuisi takaisin siihen 4 euroon. Ja olisihan se kiva jos ei jonain päivänä tarvis enää syödä näitä tabletteja.
Haluan opiskella lääkäriksi ja näyttää omalla positiivisella asenteellani ja teoillani, että me diabeetikot pystymme mihin vain!
Hieno tavoite! Onnea matkaasi!
Haaveilen siitä, että löytäisin oikeat sanat, kun kerron yhdistyksemme jäsenille terveiden elintapojen merkityksestä diabeteksen hoidossa.
Oikeita sanoja mekin monesti etsiskelemme! Eivät ne aina löydy helposti.
Kunpa kaikki diabeetikot saisivat käytännönläheistä "rautalangasta väännettyä" tietoa esim. ruokavalion ja liikunnan merkityksestä diabeteksen hoidossa.
Ja vieläpä jokaiselle siihen omaan elämäntilanteeseen sopivasti!
Suurin haaveeni on, että ykköstyypin diabetekseen löydetään parannuskeino.
Toivon, että vertaistuesta on ollut iloa ja hyötyä.
Pienikin ilo ja hyöty voi olla juuri se, millä jaksaa eteenpäin hankalassa tilanteessa.
Pääsisinpä eroon diabeteksestani.
Sensorit kaikille!
Kaikki kommervenkit hoidon saamiseksi pitää saada loppumaan. Aina joutuu "tappelemaan" esim. liuskojen saannista, silmänpohjat unohdetaan, sensoria ei saa..
Haaveilen helpommasta pääsystä diabeteshoitajalle ja -lääkärille.
Diabeteslääkkeet ja -tarvikkeet edullisiksi myös tyypin 2 diabeetikoille.
Haaveeni on tasaisen makea.
Vaasassakin diabetestablettihoitoiset diabeetikot saisivat liuskoja ja neuloja tasapuolisesti muiden suomalaisten kanssa.
Diabeteskeskusta ei tarvitse myydä.
Diabeetikkokakkosena toivoisin, että nämä taudista johtuvat jälkiseuraamukset loppuisivat.
Diabeetikot saisivat mahdollisimman hyvää hoitoa, jotta välttyisimme kalliilta lisäsairauksilta.
Haaveeni on maksuton lääkitys ja hoito.
Saada pieni koira, joka veisi minut 3 -4 kertaa lenkille satoi tai paistoi..... ja saada näin ollen 2 td pysymään aisoissa ja fyysinen/psyykkinen vireys kasvaisi sitä myöten ja voittaisin tyypin 2 diabeteksen.
Konkreettinen ja ehkä toteuttamiskelpoinenkin haave?
Haaveeni on säilyttää valoisa elämänasenne ja mielikuvituksen siivet, joilla voin lentää - päivittäisistä diabeteksen hoitotasapainon heilahteluista huolimatta.
Mielikuvituksen siipiä eivät onneksi maalliset rajoitukset koske!
Haaveeni on, että kaikilla olisi oikeus saada samalla tavalla mahdollisuus uusiin hoitovälineisiin, kuten Freestyle Libreen. Unelmani on jonain päivänä olla diabeteshoitajan työssä.
Oikeus sopivimpiin hoitovälineisiin on yhteinen haaveemme. Onnea matkaan koulutushaaveessasi!
Haaveilen tasapainoisesta ja terveellisestä elämästä mieheni kanssa ja terveistä, iloisista lastenlapsista!
Haaveilen siitä, että jonakin päivänä voisin kokeilla elää vaikka vain päivän ilman diabetesta. Millaistahan se oikeasti olisi? En muista aikaa ennen sairastumistani.
Haaveilen itselleni pitkää ja hyväkuntoista elämää D1:sen kanssa.
Haaveilen siitä, että kaikki uudetkin hoitoa ja hoitomotivaatiota tehostavat välineet tulevat nopeasti kaikkien diabeteikoiden saataville ja käytettäväksi.
Haaveilen siitä, että kaikki diabeetikot saavat omaan hoitoonsa tarvitsemia kaikkia hoitovälineitä vapaasti tarvitsemansa määrän.
Haaveeni on, että diabeetikon hoitotiimi olisi pysyvä ja hoidossa katsottaisiin ihmistä kokonaisuutena, ei vain haimana ja Hba1c:nä.
Niin totta. Tärkeinhän on kuitenkin se ihminen joka itse sairautensa hoitaa!
Haaveeni on että lapsenlapseni elää onnellisena diabeteksestä huolimatta.
Haaveilen siitä, että saisin parhaat mahdolliset apuvälineet diabeteksen hoitoon ja pysyisin pitkään terveenä. Toivon samaa kaikille deebeetikoille!
Haaveeni on, että diabeteslapsia ei syrjittäisi yhteiskunnassa missään muodossa. Lasten täytyy saada osallistua leireille ja koulun tapahtumiin ilman ongelmia.
Kaikki mukaan -periaate on tärkeä myös diabeetikoille.
Haluaisin laihtua. Toivon mukaan silloin selviäisin vähemmillä lääkkeillä, lievemmillä lääkkeillä. Silloin myös liikunta olisi helpompaa ja kevyempää.
Minä äitinä haaveilen siitä, että lääketiede todella kehittyisi niin, että diabeteksesta voisi parantua.
Minun diabeteshaaveeni on löytää vertaistukiryhmä insuliinipumppuhoitoisille diabeetikoille.
Kohtauspaikalla on juttua monenlaisista diabetesasioista, myös insuliinipumpuista. Tule mukaan: keskustelu.diabetes.fi
Haaveeni on hyvä verensokeritasapaino.
Toivon, että diabetekseen sairastuneen läheiset - muutkin kuin lähin perhe - hankkivat tietoa siitä, mitä diabetes tarkoittaa ja miten sitä hoidetaan.
Jaan diabeetikkolapseni haaveen: olisinpa ihan niin kuin muutkin.
Haaveeni on, että juuri diabetekseen sairastuneen tyttäreni diabeteksen ja sen liitännäissairauksien ennaltaehkäisevä hoito ja ohjaus ja seuranta toteutuisi joustavasti terveydenalan ammattilaisten toimesta ilman kerjäämistä ja vaatimista.
Haaveeni on selättää selittämättömät verensokerin vaihtelut.
Haaveeni on, että löytyisi helppo keino saada kaikkien diabetesta sairastavien verensokerit pysymään hyvissä arvoissa.
Hoitoväsymätön elämä diabeteksen kanssa, psykososiaalisen tuen huomiointi hoidossa.
Pienikokoinen verensokerimittari, joka ei pullottaisi vaikkapa puvuntaskussa, tai arkisemmin takin taskussa tai laukussa veisi vain vähän tilaa. Eivät kaikki ole (ainakaan vielä) huononäköisiä, jotka tarvitsevat hehtaarin kokoisen näytön.
Yksilölliset hoitovälineet yksilöllisiin tarpeisiin, yhteinen haaveemme!
Verensokerimittari, joka ei säikähdä kylmää. Tykkään ulkoilusta, ja tekisin sitä enemmän, jos verensokerimittari pelaisi kylmässäkin. Vähän vierastan partion talvileireillekin osallistumista tästä syystä, vaikka kovasti haluaisin osallistua.
Tähän haaveeseen on monen ulkoilevan ja retkeilevän diabeetikon helppo yhtyä! Elämää on alle +5 asteessakin!
Minun diabeteshaaveeni on jaksaa, jaksaa, jaksaa ja pitää kunto ja hoitotaso. Avoimuus ja ilo auttaa.
Olet tainnut löytää avaimet haaveesi toteuttamiseen, hienoa!
Humapen Memoir takaisin tuotantoon! Hoidan diabetestäni aika aktiivisesti, ts. muutan insuliiniannoksia tilanteen mukaan paljon. Se toimii hyvin, mutta aina joskus unohdan, paljonko olenkaan pistänyt ja milloin.
Haaveeni on, että diabetekseni olisi helppohoitoinen eikä yllätyksiä esim verensokereissa tapahtuisin niin usein. Samaa olen toivonut varmaankin koko 35 vuotisen diabetesurani ajan.
Että ei tulisi lisäsairauksia, happomyrkytyksiä, eikä hypoja.
Että pystyisi harrastamaan mahdollisimman pitkään liikuntaa.
Liikunta pitää mielenkin virkeänä, peukkuja haaveellesi!
Yleisesti ymmärrettäisiin mitä diabeteksen hoito on ja vaatii sitä sairastavalta.
Niin, normaalia elämää diabeteksesta huolimatta, mutta ei se ihan normaalia silti ole kaikkine hoitotoimineen ja huolineen.
Annettaisiin paremmin tukea sairauden hoidossa. 50 € omavastuu ensimmäisellä lääkkeiden hakukerralla on kohtuuton ja määrittää elämälle hintalapun, joka ei ole reilua.
Riittävä ja itselle sopivat tuki on tärkeä!
Haaveeni on, että pääsisin kertomaan muille nuorille diabeteksesta ja sen hyödyistä sekä haitoista.
Haluaisin kertoa muille nuorille myös diabeetikon ensiavun ja tavan toimia, mikäli he tapaavat huonovointisen diabeetikon.
Kiva haave, jospa oma koulu tai oma entinen koulu ottaisi terveystiedon tunnille puhumaan?
Riippumatta asuinkunnasta kaikille halukkaille diabeetikoille sensoroiva pumppu ja riittävä määrä hoitotarvikkeita ilman että niitä täytyy erikseen ruinata ja perustella.
Kyllä, tasa-arvoinen hyvä hoito kaikille!
Haaveeni on, että jaksaisin tautini kanssa mahdollisimman hyvin.
Haaveilen jokaiselle oikeutta valita oma hoitomuoto. Haaveilen että jokaisella olisi mahdollisuus saada uusimmat välineet helpottamaan arkea ja omaa jaksamista. Olen onnekas sain libren käyttööni ensimmäisten joukossa, vieläpä omaksi. Toi
Se, että saisin jokaisen yön verensokerit menemään kuten viime yönä, luotisuorana trendinä 4.5 arvossa.
Haaveilen että saisin kymmenen kiloa painoa pois ja insuliini-lääkeen pois kokonaan siitä tulee huono olo!
Jo aikuinen poikani saisi elää hyvän elämän ilman lisäsairauksia. Ja että hänen lapsensa eivät sairastuisi. Tietysti mielen pohjalla suurin toive on se, että diabeteksen syntymekanismi selviäisi ja opittaisiin estämään sairastuminen.
Haaveilen että koulusta valmistuttuani pystyn tekemään merkityksellistä työtä ja antamaan jotain takaisin yhteiskunnalle, järjestöille sekä ihmisille, jotka ovat pitäneet minusta huolta kaikki nämä vuodet 1 tyypin diabeteksen kanssa.
Toivon että hoitotasapainoni ja saamani hoidon laatu ja taso säilyy niin korkeana, että pystyn työskentelemään täysillä niin pitkään kuin muutkin.
Toivon että Diabetes-messut järjestetään vielä uudelleen, en päässyt osallistumaan ensimmäiseen!
Toivon että hypokoirien koulutus ja normalisaatio lisääntyisi.
Toivon että yhä useampi diabeetikko saisi jatkuvan verensokerin sensoroinnin, taikka tämän Flash-sensoroinnin käyttöönsä. Sen on arkikäytössä huomaamaton, nopea ja vaivaton apu verensokerin tarkkailuun.
Haaveeni on, että diabeetikot saavat samantasoisen hoidon ja kohtelun riippumatta iästä tai numerosta 1 tai 2.
Minun #diabeteshaaveeni on, että diabetekseen keksittäisiin parantava lääke.

#diabeteshaave

Tehdään yhdessä haaveista totta!

Kokoamme diabeteshaaveet yhteen ja teemme niistä julkaisun, jota käytämme vaikuttamisen ja kehitystoimintamme tukena. Lupaamme, että myös sote-uudistuksen myllerryksessä päättäjät tulevat kuulemaan yhteisömme haaveista.

Tavoitteenamme on koota yhteen tuhat haavetta. Kuten diabeteskin; monta erilaista ja omanlaistaan tarinaa, mutta kuitenkin useiden yhteisesti jakamaa. Kutsu myös ystäväsi mukaan kertomaan haaveensa, vain teidän avullanne voimme päästä tavoitteeseemme.

Osallistuttuasi voit voittaa itsellesi kuvataiteilija Tiitus Petäjäniemen  #diabeteshaave-teoksen. Tiitus on itsekin diabeetikko, ja hänen haaveensa on sivulla ensimmäisenä. Teos arvotaan kaikkien #diabeteshaave-kampanjaan osallistuneiden kesken. 

Kiitos kun olet mukana!Jalkapalloileva poika
Pariskunta istuu haaveilemassa
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje