Tietosuojaseloste

DIABETESLIITON DIABETES.FI-SIVUSTOLLA TÄYTETTÄVÄ MAKSUTTOMIEN LASTEN- JA PERHEAINEISTOJEN VERKKOTILAUSLOMAKE


1.    Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjä: Suomen Diabetesliitto ry
Osoite: Näsilinnankatu 26, 33200 Tampere
Puhelin: 03 2860 111
Tietosuojavastaava: Sari Koski, p. 050 310 6600, sari.koski(at)diabetes.fi

2.    Rekisteröidyt

Diabetesliiton diabetes.fi-verkkosivustolla Webropol-järjestelmässä ylläpidetyn verkkolomakkeen täyttäneet. Diabetesliittoon kuuluvat jäsenet, joiden perheessä on alle 15-vuotias diabetesta sairastava lapsi, voivat tilata lomakkeella lapsille ja perheille tarkoitetut painetut oppaat maksutta.

3.    Henkilötietojen käsittelyn peruste ja käyttötarkoitus

Rekisterin käyttötarkoitus on lomakkeen täyttäneiden opastilauksen vastaanottaminen. Tietoja voidaan käyttää Diabetesliiton julkaisemien diabetesaineistojen kehittämiseen liittyviin tutkimuksiin.  

4.    Käsiteltävät henkilötiedot

Rekisterissä käsitellään lomakkeen täyttäneiden henkilötietoja, joita ovat:

•    etu- ja sukunimi
•    postiosoite
•    sähköpostiosoite
•    puhelinnumero
•    diabetesyhdistyksen jäsenyys (yhdistyksen nimi)

5.    Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään rekisteröidyiltä itseltään verkkolomakkeella.

6.    Henkilötietojen suojaaminen ja tietoturva

Henkilötiedot on tallennettu Poutapilvi web design Oy:n ylläpitämän P4-julkaisujärjestelmän palvelimille, joiden suojaamisesta ja tietoturvasta huolehtii Poutapilvi web design yhdessä alihankkijoidensa kanssa.

Henkilötietoja ylläpidetään P4-julkaisujärjestelmässä, jonka käyttöoikeus on Diabetesliiton henkilökuntaan sekä Poutapilvi web design’in henkilökuntaan kuuluvilla erikseen nimetyillä henkilöillä, joiden työtehtäviin järjestelmän ylläpito kuuluu. Käyttöoikeudet on suojattu käyttäjätunnuksella ja salasanalla.

7.    Henkilötietojen säännönmukaiset luovutukset ja siirrot


Henkilötietoja ei luovuteta tai siirretä.

8.    Henkilötietojen siirrot Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.
 
9.    Henkilötietojen säilytysaika


Henkilötietoja säilytetään enintään 12 kk lomakkeen lähettämisestä.

10.    Rekisteröidyn oikeudet


Diabetesliitto ei luovuta rekisteröidyn henkilötietoja kolmansille tahoille, eikä käytä henkilötietoja suoramarkkinointitarkoituksiin.

Rekisteröidyllä on lähtökohtaisesti oikeus soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti:

  • saada tieto henkilötietojensa käsittelystä
  • saada pääsy omiin tietoihinsa ja tarkastaa itseään koskevat Diabetesliiton käsittelemät henkilötiedot 
  • vaatia epätarkan ja virheellisen henkilötiedon oikaisua ja tietojen täydentämistä
  • vaatia henkilötietojensa poistamista
  • peruuttaa suostumuksensa ja vastustaa henkilötietojensa käsittelyä siltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen
  • vastustaa henkilötietojensa käsittelyä henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella siltä osin kuin henkilötietojen käsittelyperusteena on Diabetesliiton oikeutettu etu
  • saada henkilötietonsa koneluettavassa muodossa ja siirtää kyseiset tiedot toiselle rekisterinpitäjälle edellyttäen, että rekisteröity on itse toimittanut kyseiset henkilötiedot Diabetesliitolle, Diabetesliitto käsittelee kyseisiä henkilötietoja rekisteröidyn suostumuksen perusteella ja käsittely suoritetaan automaattisesti
  • vaatia henkilötietojensa käsittelyn rajoittamista.
Rekisteröidyn tulee esittää edellä mainitun oikeuden toteuttamista koskeva pyyntö tämän tietosuojaselosteen Yhteydenotot-kohdan mukaisesti. Diabetesliitto voi pyytää rekisteröityä tarkentamaan pyyntöään kirjallisesti ja varmentamaan rekisteröidyn henkilöllisyyden ennen pyynnön käsittelemistä. Diabetesliitto voi kieltäytyä pyynnön toteuttamisesta sovellettavassa laissa säädetyllä perusteella.

11.    Oikeus valittaa valvontaviranomaiselle

Jokaisella rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus asianomaiselle valvontaviranomaiselle taikka sen Euroopan unionin jäsenvaltion valvontaviranomaiselle, jossa rekisteröidyn asuinpaikka tai työpaikka sijaitsee, mikäli rekisteröity katsoo, että hänen henkilötietojaan ei ole käsitelty soveltuvan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

12.    Yhteydenotot

Rekisteröidyn oikeuksien käyttämistä koskevat pyynnöt, kysymykset tästä tietosuojaselosteesta ja muut yhteydenotot tulee tehdä sähköpostitse: tietosuoja(at)diabetes.fi.

Rekisteröity voi myös ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti tai kirjallisesti alla olevaan osoitteeseen:

Suomen Diabetesliitto
Tietosuoja
Näsilinnankatu 26
33200 Tampere

13.    Muutokset tähän tietosuojaselosteeseen

Tätä tietosuojaselostetta voidaan päivittää aika ajoin esimerkiksi lainsäädännön muuttuessa. Tämä tietosuojaseloste on viimeksi päivitetty 4.6.2018.



Sivua viimeksi päivitetty: 4.6.2018
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje