Diabetesliitto Diabetesliitto
14.11.2018
Mitä jaloillesi kuuluu?

Hyvää maailman diabetespäivää!

Diabetesviikolla 12.–18.11. puhutaan jaloista. Maailman diabetespäivä 14.11. taas on kaikkien diabeetikoiden ja läheisten yhteinen juhlapäivä.

Katso Maailman diabetespäivän teemasivuiltamme vinkkejä diabeetikoiden jalkojen hyvään hoitoon. Ja osallistu juhlapäivän viettoon vaikkapa tarttumalla #siniranne-haasteeseen.

Onnittelut Vuoden diabetesteosta 2018!

Vuoden diabetesteko -tunnustuspalkintomme on tänään myönnetty 14 lasten ja nuorten diabetespoliklinikalle. Näillä klinikoilla tyypin 1 diabetesta sairastavien lasten ja nuorten hoitotulokset parantuivat huomattavasti, kun hoitoon osallistuvista ammattilaisista koulutettiin moniammatillisia diabetestiimejä, hoitokäytänteitä tarkistettiin ja yhteistyötä perheiden kanssa lisättiin. Klinikat osallistuivat FinDiabKids-koulutukseen vuosina 2017-2018. Lue lisää tästä.

Ammattilaisten koulutukset 2019 nyt kalenterissamme

Mitä sinä odotat ensi vuodelta? Kenties ainakin omaa osaamistasi täydentävää koulutusta ja eri puolilla Suomea työskentelevien kollegoiden tapaamista? Katso mitä koulutuskalenterimme 2019 voi tarjota sinulle. Avaa kalenterimme tästä.

Järjestämme pääosan diabeteksen hoidon ammattilaisille tarkoitetuista koulutuksistamme Tampereen keskustassa sijaitsevissa hotelleissa tai Rosendahlissa Pyynikin näkötornin juurella Pyhäjärven rannalla.

Muista myös tilauskoulutuksemme! Tutustu esimerkiksi Tulppa-ohjaajakoulutukseen.

Diabetesosaaja-seminaari jälleen tammikuussa Tampereella

Tuttuun tapaan Scandic Rosendahlissa Tampereella järjestettävä Diabetesosaaja-seminaari tarjoaa jälleen laajan kattauksen asiantuntijapuheenvuorja. Kahden seminaaripäivän 22.-23.1.2019 aiheita ovat on muun muassa tyypin 2 diabeteksen moninainen lääkehoito ja omahoidon tukeminen, diabeteksen viisi tyyppiä sekä diabeteksen hoidon digitaaliset näkymät. Tule verkostoitumaan ja ammentamaan uutta omaan työhösi!

Lue lisää ja ilmoittaudu Diabetesosaaja-verkkosivuilla.

Myös ilmoittautuminen Pediatriseen Diabetesklubiin meneillään

Pediatriklubi kokoontuu Tampereella torstaista perjantaihin 17.-18. tammikuuta. Luennoitsijat käsittelevät muun muassa diabetesta sairastavien lasten ja nuorten keliakiaa, hoidonohjausta, digihoitopolkuja ja hoitovälineitä. Avaa ohjelma tästä.

Pediatriklubin osallistumismaksu on 110 euroa, mikä sisältää molempien päivien ohjelman ja ruokailut. Ilmoittautua voi myös vain toiseksi päiväksi. Ilmoittaudu tästä.

Katso FinnDiane-juhlaseminaarin luentoja

FinnDiane on tyypin 1 diabeteksen seurantatutkimus, jonka pääasiallisena tavoitteena on selvittää geeniperimän ja ympäristötekijöiden osuutta diabeettisten lisäsairauksien synnyssä.

FinnDiane juhli 20-vuotista taivaltaan seminaarissa Helsingissä perjantaina 9.11.2018. Seminaarin luennot löytyvät tallenteena YouTube-kanavaltamme.

Katso seminaarin ohjelma ja linkki tallenteeseen täältä.

Diabetes valittu pilottikohteeksi THL:n Kansalliset laaturekisterit -hankkeeseen

Mitä se tarkoittaa käytännössä? Lue aiheesta ja ilmoittaudu ensimmäiseen laaturekisterikonferenssiin!


 

Joko tunnet Inskamiehen?

Oy Haima Ab -kirjan kuvitukseen perustuva Inskamies-animaatiomme on ilahduttanut monia. Lapsille tarkoitettu video soveltuu myös aikuisten perehdyttämiseen.


Lisää videoita lapsille ja perheille

YouTube-kanavaltamme löytyy Inskamiehen lisäksi myös muita vuoden 2018 aikana tehtyjä lapsille ja lapsiperheille tarkoitettuja videoita.


Diabeteskurssit 2019 sivuillamme

Ensi vuonna järjestämiemme diabeteskurssien ajankohdat on nyt päivitetty verkkosivuillemme. Katso kurssit diabeetikoille ja läheisille täältä.


Valmennusta diabeteshoitotyötä tekeville

Haluatko kehittää organisaatiosi hoitotyötä asiakaslähtöisemmäksi? Tutustu Verutumin ja Fiocan valmennukseen, jonka suunnittelussa on meidän lisäksemme ollut mukana Diabeteshoitajat ry. Avaa esite tästä.


 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot