Diabetesliitto Diabetesliitto
8.11.2017
MDP uutiskirjeeseen

Maailman diabetespäivä 14.11. on tänä vuonna omistettu naisille

Maailman diabetespäivän kansainvälinen teema on tänä vuonna naiset ja diabetes. Suomessa keskitymme eritoten raskausdiabetekseen ja äidin terveyteen vauvan synnyttyä. Raskausdiabeteksen sairastanut sairastuu tavallista useammin tyypin 2 tai tyypin 1 diabetekseen, siksi verensokerin seuranta on tärkeää myös raskauden jälkeen.

Päivän kampanja-aineistot on lähetetty niitä tilanneille, MDP-sivultamme voit tulostaa aineistoja käyttöönne.

Kun haluat osallistua Maailman diabetespäivän viettoon, olet lämpimästi tervetullut Eduskunnan Kansalaisinfoon tiistaina 14.11. klo 8.30. Tilaisuuden teema on uusin tekniikka diabeteksen hoidossa. Julkistamme tilaisuudessa Vuoden diabetesteko -palkinnon saajan. Katso aamun ohjelma.

Tervetuloa myös Diabetestutkimussäätiön luentotilaisuuteen Biomedicumiin Helsinkiin illalla klo 18. Ohjelmassa ovat tutkijaluennot raskausdiabeteksesta ja lasten tyypin 1 diabeteksesta, tietoa HUSin uudesta kehityshankkeesta sekä iltapalatarjoilu. Katso illan ohjelma.

Muista myös #siniranne somessa, ota ja jaa oma kuvasi.

Diabeteskurssimme jatkuvat tuttuun tapaan

Syyskuussa uutisoitiin, että Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymä on tehnyt hyväksytyn ostotarjouksen Diabeteskeskuksestamme Tampereella. Kaupan toteutuessa kiinteistön hallinta ja omistus siirtyvät seurakunnille alustavan suunnitelman mukaan 1.3.2018.

Diabeteskursimme jatkuvat toistaiseksi Diabeteskeskuksessa. Järjestämme kursseja tuttuun tapaan myös mahdollisen muuttomme jälkeen, vain kurssien järjestämispaikka vaihtuu.

Verkkosivuiltamme löytyvät jo nyt vuoden 2018 Kelan perhekurssien, nuorten kurssien, eläkkeellä olevien ja tyypin 1 diabeetikoiden kurssien ajankohtia. Päivitämme lisää ajankohtia sitä mukaa kun kurssikalenterimme valmistuu.

Diabetesliitto sai SHQS-laaduntunnustuksen

Logo SHQSDiabetesliitolle on myönnetty Sosiaali- ja terveyspalveluiden SHQS-laaduntunnustus (Social and Health Quality Service). Tunnustuksen myönsi Labquality Oy:n laatuneuvosto. SHQS-laatujärjestelmä varmistaa, että Diabetesliitto kehittää toimintansa laatua systemaattisesti. Henkilöstötiimit pohtivat vuosittain uusia kehittämiskohteita ja arviointimittareita.

- Olemme oivaltaneet, että laatutyö ei ole projekti, vaan systemaattinen osa Diabetesliiton arkea. Sen päätavoitteena on sujuva, asiakaslähtöinen toiminta, laatupäällikkömme Kirsi Heinonen kommentoi tunnustusta.

Lue uutinen aiheesta.

Avaa vuoden 2018 koulutuskalenterimme

Kiitos kaikille tänä vuonna koulutuksiimme osallistuneille ja tervetuloa vielä Diabeteskeskukseen kaikki loppuvuoden koulutuksiimme ilmoittautuneet!

Ensi vuoden koulutuskalenterissamme on jälleen laaja kattaus omien asiantuntijoidemme suunnittelemia ja toteuttamia koulutuksia. Koulutukset järjestetään Tampereella, mutta ei enää Diabeteskeskuksessa.

Katso ensi vuoden koulutusten teemat ja ajankohdat tästä.

Tule Diabetesosaajaan Tampereelle 23.-24.1.2018

Haluatko uuden vuoden alkajaisiksi kuulla diabeteksen uusimmista hoitomuodoista ja jakuvasti kehittyvästä lääkehoidosta? Tule Diabetesosaaja-seminaariin Tampereelle! Seminaari järjestetään edellisvuosien tapaan Scandic Rosendahlissa.

Ilmoittaudu tästä

Diabetesbarometri 2017 kertoo hoidon järjestämisestä ja onnistumisesta

Diabetesbarometri 2017 julkaistaan diabetes.fi-sivuillamme Maailman diabetespäivänä. Barometri kertoo mm. diabeetikoiden huolista diabeteksen hoidossa. Tämän päivän huolina korostuvat entistä enemmän resurssien, etenkin ohjaus-, lääkäri- ja hoitovälineresurssien riittämättömyys, jopa suoranainen puuttuminen.

Verkkovalmennuksemme äideille täydentävät Maailman diabetespäivän teemaa

Maksuton Raskausdiabeteksen jälkeen -verkkovalmennuksemme alkaa 27.11. Valmennuksessa käsitellään syömistä, rentoutumista, liikuntaa ja vuorovaikutusta vauvan kanssa. Kurssimateriaaleja on tarjolla teksteinä, äänitteinä, videoina ja animaatioina. Katso tästä lisää.

Huomaatko vauvaa odottavalla tai suunnittelevalla asiakkaallasi raskausdiabeteksen
riskitekijöitä? Ehdota hänelle uutta Hyvää oloa odotukseen -verkkovalmennustamme. Katso tästä lisää.

Kansallinen diabetesfoorumi pureutuu talouskysymyksiin

KDF-ilmoittautuminen

Kansallisen diabetesfoorumin 12.12. aiheita ovat diabeteksen kustannukset, sote ja lääkekorvausjärjestelmän uudistus. Puhujina Finlandia-talossa ovat mm. ministeri Annika Saarikko, sote-muutosjohtaja Timo Aronkytö ja professori Heikki Ruskoaho.

Professori Janne Martikainen on tutkinut, paljonko interventio säästää, ja miten kustannusvaikuttavuus voidaan laskea yleispätevästi. Yksikönjohtaja Timo T. Seppälä esittelee THL:n rekisteritutkimuksen tuloksia. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan tuloksia Tampereen yliopiston tuoreesta tutkimuksesta, joka käsittelee diabeteksen vaikutuksia valtakunnallisesti Dehko-hankkeen tapaan.

Tilaisuus on maksuton. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.


 

Yksi elämä haluaa kuulla mielipiteesi

Yksi elämä -terveystalkoot on kuuden vuoden ajan etsinyt, löytänyt ja kokeillut uusia tehokkaita tapoja parantaa terveyttä ennaltaehkäisyn, motivoinnin ja viestinnän keinoin.

Nyt ensimmäinen vaiheen päättyessä toivomme osallistumistasi kyselyyn, joka on osa Yksi elämän vaikuttavuuden arviointia.

Esittelemme ensimmäisiä tuloksia marraskuun lopussa juhlaseminaarissamme Turussa.

Vastaa tästä


 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot