Diabetesliitto Diabetesliitto
12.9.2018

Hyvää syksyä sinulle diabeteksen hoidon ammattilainen


puolukatJoko olet tutustunut sinua varten kypsyneeseen syksyn satoon? Tarjolla on niin tuoreita oppaita, tapahtumia kuin koulutuksiakin. Lue tästä uutiskirjeestämme, mitä uutta meille kuuluu ja meiltä löytyy, ja mihin on ajankohtaista ilmoittautua juuri nyt.

Uudistimme oppaamme insuliinihoidosta ja lasten diabeteksesta

Tyypin 1 diabetes ja joustava insuliinihoito - pistoksin tai pumpulla -oppaamme on ilmestynyt täysin uudistuneena. Katso tästä, mitä kaikkea opas tarjoaa.

Julkaisimme keväällä päivitetyt oppaat diabeetikkolapsia hoitaville: Lapsen diabetes, Leikki-ikäisen diabetes ja Koululaisen diabetes. Tarjoamme nämä oppaat maksutta jäsenperheillemme vuoden loppuun asti, kaksi jälkimmäistä opasta on kaikkien luettavissa maksuttomina pdf-versioina. Tutustu ja tilaa D-kaupastamme.

Diabetes-kirja Oppiporttiin

Diabetes-kirja julkaistaan verkkoversiona Oppiportissa loppusyksystä, ja on jatkossa korostuneemmin ammattilaisten oppi- ja käsikirja. Diabetesta sairastava on oman arkihoitonsa asiantuntija, mutta tarvitsee tuekseen osaavan ja kannustavan diabetesammattilaisen sekä käytännönläheistä ohjausta ja apua ongelmatilanteissa. Diabetes-kirjasta löytyy hyviä eväitä tähän vuorovaikutukseen. Painettu kirja julkaistaan uusittuna alkuvuodesta 2019.

Valtakunnallisen diabetespäivän ilmoittautuminen on avattu

Finlandia-talossa torstaina 8.11.2018 järjestettävän Valtakunnallisen diabetespäivän ilmoittautuminen on avautunut. Tapahtuman toteuttaa jäsenyhdistyksemme Suomen Diabetestutkijat ja Diabetologit yhdessä Duodecimin kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä.

Diabetesviikko ja Maailman diabetespäivä 14.11.: Mitä diabeetikon jaloille kuuluu?

mdp2018Diabetesviikon (12.–18.11.2018) ja Maailman diabetespäivän 14.11. teemana meillä Suomessa on diabeetikon jalkojen hyvinvointi. Voit tilata maksutonta aineistoa kertomaan teemapäivästä ja asiakkaille jaettavaksi. Aineiston tilauslomake löytyy osoitteesta: www.diabetes.fi/mdp2018.

Jos haluat tehdä diabetesviikolla yhteistapahtuman paikallisen diabetesyhdistyksen kanssa, autamme mielellämme löytämään sopivan yhteyshenkilön.

Muista myös nuorten #siniranne -kampanja: laita sinistä ranteeseen, ota kuva ja jaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #siniranne #siniranne2018.

Lisätietoja tiedottaja Johanna Häme-Sahinojalta: johanna.hame-sahinoja(at)diabetes.fi, p. 050 310 6601

Maksuttomilla mielenterveyskuntoutujien kurssilla sekä nefropatiakurssilla tilaa

Onko asiakkainasi on diabetesta sairastavia mielenterveyskuntoutujia? Tarjoa heille Turussa järjestettävää maksutonta Diabetes ja mieli -kurssiamme. Järjestämme moniosaisen kurssin loka-joulukuussa yhdessä Mielenterveyden keskusliiton kanssa. Katso kurssin tiedot tästä.

Myös Härmän kylpylässä marras- ja joulukuussa järjestettävällä tyypin 1 diabeetikoille tarkoitetulla Diabetes ja nefropatia -kurssilla on vielä vapaita paikkoja. Maksuton kurssi on tarkoitettu tyypin 1 diabeetikoille, joilla on munuaismuutoksia. Katso kurssin tiedot tästä.

Diabetestalossa testataan tyypin 1 diabeteksen omapolkua

Diabetestalon sisältö on täydentynyt kesän aikana, uutta ovat mm. ohjausvideot. Hyödynnä Diabetestaloa hoidonohjauksen apuna, suosittele sitä ja kertaa asioita asiakkaasi kanssa sen sisältöjä hyödyntäen.

Diabetestalon tyypin 1 diabeteksen digitaalista omapolkua testataan parhaillaan yliopistosairaaloiden diabetesklinikoissa. Jatkossa polku muodostuu jokaiselle asiakkaalle yksilöllisesti sopivista moduleista. Muutkin diabetesyksiköt saavat mahdolisuuden hankkia omapolun käyttöönsä.

Ammattilaisten diabetesosioita aletaan rakentaa Diabetestaloon jatkorahoituksen varmistuttua.

Diabeteksenhoidon laaturekisteri liikahtaa eteenpäin?

Laaturekisteriä on toivottu jo pari vuosikymmentä. Valtakunnallista rekisteriä odotellessa on perustettu muutamia väestöpohjaisia rekistereitä ja erikoissairaanhoidon omia klinikkakohtaisia rekistereitä. Ongelma on rekisterien kattavuus sekä epäyhtenäiset laadun mittarit.

THL on saanut vuosiksi 2018-2019 rahoituksen laaturekisterihankkeelle, jossa selvitetään miten kansalliset laaturekisterit voitaisiin organisoida, rahoittaa ja ylläpitää. Pilottiin on valittu neljä aihetta, joista diabetes on yksi. Diabetesliiton edustaja työryhmässä on ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka. 

Tule täydentämään osaamistasi

Olethan huomannut, että Diabetesliiton koulutukset ammattilaisille järjestetään nyt Tampereen keskustassa sekä myös muualla Suomessa. Katso koulutukset kalenteristamme. Julkaisemme vuoden 2019 koulutusohjelmamme pikimmiten.

Diabeetikon jalkojen hyvinvointi kokoaa asiantuntijat Helsinkiin

Nordic Diabetetic Foot -symposium järjestetään Helsingissä 6.-7.11.2018.
Katso ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Mihin suomalainen sopeutumisvalmennus on menossa?

Tästä teemasta keskustellaan seminaarissa Helsingissä 20.11.2018. Katso ohjelma ja ilmoittautumisohjeet.

Lue Diabetes ja lääkäri -lehteä

Tuoreinkin - syyskuussa ilmestynyt - lehti on kaikkien maksutta luettavissa verkkosivuillamme. Avaa lehti tästä.


 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot