Diabetesliitto Diabetesliitto
31.8.2017

Hajuherneet

Syksy tarjoaa osaamisen värisuoran

Valoisaa loppukesää sinulle hyvä uutiskirjeemme lukija! Haluamme tarjota sinulle tämän kirjeemme myötä nopean katsauksen alkavan syksyn ajankohtaisiin diabeteskoulutuksiin ja -teemoihin.

Diabeetikoille ja diabeteksen hoidon ammattilaisille tärkeää ajankohtaisia asiaa löydät myös ensi viikolla ilmestyvistä Diabetes-lehdestä sekä Diabetes ja lääkäri -lehdestä. Molempia voit lukea verkossa; Diabetes-lehti on jäsenetumme ja D&L on kaikille avoin.

Nyt pinnalla: jatkuva sensorointi

Jatkuva verensokerin mittaaminen eli jatkuva sensorointi on yksi alkaneen syksyn puhutuimpia aiheita diabeteksen hoidossa.

Jatkuvan mittauksen hyödyllisyydestä hoitotasapainon parantamisessa ja hypoglykemioiden ehkäisyssä on tutkimusnäyttöä, mutta uudet menetelmät eivät ole tasa-arvoisesti kaikkien diabeetikoiden saatavilla. Tästä kertoo mm. #diabeteshaave-kampanjamme, jossa on jaettu joukoittain sensorointihaaveita.

Tule keskustelemaan ja oppimaan sensoroinnista koulutukseemme Diabeteskeskukseen keskiviikkona 1.11.2017. Glukoosisensoroinnin hyödyntäminen hoidonohjauksessa -koulutuksemme rinnalle soveltuu juuri sitä ennen, 30.-31.10. järjestettävä Insuliinipumppuhoidon koulutus. Kun osallistut molempiin, pääset mukaan alennetulla hinnalla.

Lokakuun Tiimiklubin teema on diabeettinen munuaissairaus

Diabetestiimien jäsenten Tiimiklubi kokoontuu Diabeteskeskuksessa 6.-7.10.2017.

Tänä vuonna teemana on diabeettinen munuaissairaus. Sairauden tunnistamiseen ja hoitoon näkökulmia tarjoavat aiheen tutkijat, erikoislääkärit, ravitsemusterapeutit ja diabeteshoitajat.

Katso Tiimiklubin ohjelma ja ilmoittaudu tästä.

Hyödynnä 50 euron hintaetu - ilmoittaudu jalkasymppariin 4.9. mennessä

Tule toiseen Kansalliseen diabeetikon jalka -symposiumiin Hotelli Rosendahliin Tampereelle 12.-13.10.2017! Kun ilmoittaudut viimeistään 4.9., on osallistumismaksusi 200 euroa, myöhemmin ilmoittautuvien hinta on 250 euroa.

Tapahtuma on tarkoitettu diabetesjalkatyöryhmien ja diabetestiimien jäsenille sekä muille diabeetikon jalkaongelmista kiinnostuneille terveydenhuollon ammattilaisille.

Katso symposiumin ohjelma ja ilmoittaudu tästä.

Täsmäosaamista apteekkialan ammattilaisille ja ravitsemusterapeuteille

Uudet lääkkeet ja hoidon apuvälineet tarjoavat diabeteksen omahoidon tueksi monenlaista helpotusta. Koulutuspäivämme apteekkihenkilökunnalle 22.11.2017 on tarkoitettu sinulle, joka haluat kuulla ja vaihtaa ajatuksia alan uusimmista tuulista.

Ravitsemusterapeuttien koulutuspäivä 28.11.2017 päivittää ja syventää tietojasi tyypin 1 diabeetikon hoidosta ja ohjauksesta sekä elintapa- ja insuliinihoidon yhdistämisestä? Raskaana

Kaikki syksyn koulutuksemme näet koulutuskalenteristamme.

Diabetes ja raskaus näkyvät Maailman diabetespäivänä 14.11. - olettehan mukana!

Maailman diabetespäivän teema Suomessa on tänä vuonna diabetes ja raskaus. Tarjoamme tuttuun tapaan terveydenhuollon yksiköille ja apteekeille mahdollisuuden tilata maksutta pöytäpuhujia ja esitteitä.

Klikkaa tästä Maailman diabetespäivän aineistojen tilaukseen.

Muista myös D-opistomme maksuttomat verkkovalmennukset äideille:


 

Kesäyliopistoissa diabeteskoulutusta pitkin syksyä

Tiesitkö, että voit täydentää diabetesosaamistasi myös kesäyliopiston kursseilla?

Katso tästä missä koulutusta järjestetään


Facebookissa nyt: vertaistukiryhmä tyypin 2 diabeetikoille

Olemme perustaneet Facebookiin suljetun vertaistukiryhmän, nimeltään Tyypin 2 diabetes -vertaistukiryhmä. Vinkkaathan ryhmästä asiakkaillesi.

Diabetesliitto Facebookissa


Diabeteskurssit jatkuvat Diabeteskeskuksessa

Vaikka Diabeteskeskus-kiinteistö on myynnissä, jatkuvat diabeetikoille ja läheisille tarkoitetut kurssimme Diabeteskeskuksessa entiseen tapaan. Syksyn ohjelmassa on kursseja kaiken ikäisille. Diabeetikot tarvitsevat tukeasi etenkin maksusitoumuskursseille hakeutumisessa!

Katso kurssitarjontamme tästä

Kuka ansaitsisi tunnustuspalkinnon?

Kenen tai keiden tulisi sinun mielestäsi saada Vuoden diabetesteko -palkinto 2017? Ehdota 14.9. mennessä.

Katso ohjeet tästä

Hyviä uutisia Espoosta: lasten hoitotasapaino parantunut

Diabeetikkolasten hoitotulokset Jorvin sairaalassa Espoossa ovat parantuneet uuden toimintatavan ansiosta.

Lue Lääkärilehden juttu

Deebloggarit testasivat pikainsuliinia

Kolme Deeblogin kirjoittajaa on kokeillut uutta fiasp-insuliinia, kaksi insuliinipumpussa ja yksi monipistoshoidossa.

Lue kokemuksista Deeblogista

 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot