Diabetesliitto Diabetesliitto
6.6.2018
Uimahyppy

Kesää kohden!

Ympäri Suomea laajentuneet koulutuksemme diabeteksen hoidon ammattilaisille ja kurssimme diabeetikoille ja läheisille ovat saaneet hyvän vastaanoton. Myös uudet koulutus- ja kurssitilamme eri hotelleissa, kylpylöissä ja kurssikeskuksissa ovat osoittautuneet vallan toimiviksi.

Jos et vielä ole ennättänyt haistelemaan uusia tuuliamme, tervetuloa koulutuksiimme kesän jälkeen! Muistathan kertoa myös diabeetikkoasiakkaillesi, että Diabetesliiton järjestämiä kursseja saattaa nyt olla tarjolla myös aivan kotikulmillanne.

Toivotamme kaikille uutiskirjeemme tilaajille oikein ihanaa kesää!

Ajankohtaista koulutustarjonnassamme juuri nyt

Ilmoittautuminen koulutuksiimme Turussa 4.9. ja Porissa 10.10. on avautunut. Turun koko päivän koulutuksen teema on "Diabetes ja jalat". Porissa järjestämme kaksi puolen päivän koulutusta, joiden molempien teema on "Diabeetikon ihovaurion ja jalkahaavan keventäminen".


Diabetes nuoren elämässä -seminaarin ohjelma on julkaistu. Järjestämme seminaarin Tampereella Scandic Rosendahlissa 20.-21.9. Muista myös Tyypin 2 diabeetikon haastava hoito -koulutus samassa paikassa 12.-14.9.

Kaikki koulutuksemme koulutuskalenterissamme.

Joko tunnet minävoin.fi-palvelun tyypin 1 diabeetikoille?

Minävoin.fi-verkkosivusto on tyypin 1 diabeetikoille ja heidän läheisilleen tarkoitettu palvelu, joka auttaa diabeetikkoa löytämään uudenlaisia näkökulmia ja suhtautumistapoja kohdata diabetekseen ja sen omahoitoon liittyviä tunteita ja ajatuksia.

Oppaina palvelussa toimivat psykologit Kirsi Ikuli ja Juha Kauppila. Vuoden psykologi - tunnustuksen äskettäin saanut Kirsi on työskennellyt pitkään tyypin 1 diabetesta sairastavien kanssa, muun muassa Diabetesliiton psykologina. Juha on puolestaan hyväksymis- ja omistautumisterapian asiantuntija, ja hän on työstänyt palveluun myös harjoituksia.

Tästä minävoin.fi-sivustolle.

Tilaa uudistuneita perheaineistojamme tai lataa pdf:t

Lapsen diabetes - Opas perheelleOlemme uudistaneet kaikki lasten ja perheiden painetut diabetesaineistot. Tuorein uutuus on Lapsen diabetes – Opas perheelle. Sen sisältö ja ulkoasu on uudistettu perinpohjaisesti. Hoidon nopean muuttumisen vuoksi erityisesti insuliinihoidon osuus on vaatinut suuren remontin. Opas on tarkoitettu alle 15-vuotiaan lapsen vanhemmille, mutta sitä voivat halutessaan lukea myös lapset ja nuoret itsenäisesti.

Voit tilata maksullisia painotuotteita tai tulostaa päiväkoti- ja kouluoppaat maksutta pdf-muodossa D-kaupastamme. Diabetesliiton jäsenperheet, joissa on alle 15-vuotias diabeetikkolapsi, voivat tilata painetut oppaat maksutta.

Uusitut oppaat ovat: Lapsen diabetes - Opas perheelle, Leikki-ikäisen diabetes - Opas päivähoitoon, Koululaisen diabetes - Opas ala- ja yläkouluille, Oy Haima Ab ja kadonneiden avainten arvoitus. Katso Inskamies-animaatiovideo, jossa seikkailevat Oy Haima Ab:n hahmot.

Kaikki oppaat D-kaupastamme!

Kampanjassamme jäsenetuja tyypin 2 diabeetikoille

Toivomme, että yhä useampi tyypin 2 diabeetikko huomaisi, millaista tukea jäsenyys diabetesyhdistyksessä voi heille merkitä. Tarjoamme tyypin 2 diabeetikoille tänä vuonna - normaalien jäsenetujemme lisäksi - kampanjaetuina:

  • tyypin 2 diabeteksen perusoppaan
  • maksuttoman Viisi askelta hyvään syömiseen -sähköpostikurssin.

Tyypin 2 diabeetikot ovat tervetulleita Tulppa-ryhmiin

Monissa terveyskeskuksissa järjestetään Tulppa-kuntoutusta, joka soveltuu erinomaisesti tyypin 2 diabeetikoille. Tämä kuntoutus on tarkoitettu valtimotautia sairastaville tai niille, joiden riski sairastua valtimotautiin on suurentunut. Tulppa-ryhmissä on diabeetikoiden lisäksi mm. sepelvaltimotautia sairastavia ja aivoverenkiertohäiriön sairastaneita.

Jos olet kiinnostunut kehittämään omaa ammatillista osaamistasi, voit itse osallistua Tulppa-ohjaajakoulutukseen.

Hyödynnä myös Kuntoutujan työkirjaa oman ohjauksesi työvälineenä tai asiakkaallasi omahoidon tukena. Kirjan hinta D-kaupassamme on 5 euroa.

Lue lisää Tulppa-kuntoutuksesta.

Oletko käynyt tutustumassa Diabetestaloon?

Terveyskylän Diabetestalo on tarkoitettu kaikkien diabetestietoa tarvitsevien avuksi, myös ammattilaisille. Sivuston Tietoa, Tukea ja Omahoito –kokonaisuuksia kannattaa hyödyntää omassa hoidonohjaustyössä, ja ohjata asiakkaita niiden pariin. Sivustolta löydät myös ohjausvideot verensokerin mittaamisesta, insuliinin pistämisestä, hiilihydraattien tunnistamisesta ja ateriainsuliinin arvioimisesta.

Uutiskirjeemme tietosuojaseloste

Tämän diabeteksen hoidon ammattilaisille tarkoitetun uutiskirjeemme tietosuojaseloste on luettavissa tästä. Jos et enää halua saada uutiskirjettämme, voit poistaa itsesi postituslistaltamme klikkaamalla tämän kirjeen lopussa olevaa linkkiä. 

Diabeteskursseja joka lähtöön!

Olipa asiakkaasi vauva tai vaari, ohjaa hänet hakeutumaan kurssillemme. Myös diabeetikoiden läheiset ovat tervetulleita useille kursseistamme.


Verkkokurssitarjontamme laajenee

Suunnitelmissamme on laajentaa verkkokurssitarjontaamme. Ensi syksynä jatkuvat myös jo tutut "Tyyppi 2 tutuksi" sekä "Tyyppi 1 tasapainoilee" sekä odottavien äitien tai jo äidiksi ehtineiden raskausdiabeteksen kokeneiden kurssit.


Maailman Diabetesliiton verkkokurssit ammattilaisille

IDF School of Diabetes on julkaissut kolme uutta maksutonta lyhytkurssia: Tyypin 2 diabeteksen ehkäisy, Diabetes ja silmät sekä Diabetes ja sydän- ja verisuonisairaudet.

Tästä IDF:n koulutuksiin


 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot