Diabetesliitto Diabetesliitto
16.6.2017

AMMATILLINEN UUTISKIRJE 2/2017Nuori ja koira vatsallaan ruohikolla

Uutta kohden!

Kesälaitumilta on mukava palata arkeen, kun odotettavissa on tilaisuuksia kollegoiden tapaamiseen, oman itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen. Katso tästä uutiskirjeestämme, mitä kaikkea uutta tarjoamme - yhdessä kumppaniemme kanssa - diabeteksen hoidon ammattilaisille ensi syksyn aikana ympäri Suomea. Myös Diabeteskeskuksessa järjestettävät koulutuksemme jatkuvat syyskuussa normaalisti.

Asiantuntijamme kouluttavat kesäyliopistoissa

Viisi kesäyliopistoa eri puolilla Suomea tarjoaa ensi syksynä diabeteskoulutusta yhteistyössä kanssamme. Kouluttajina toimivat ylilääkärimme, ravitsemusterapeuttimme, diabeteshoitajamme, jalkojenhoitajamme ja liikunnanohjaaja-fysioterapeuttimme.

Koulutusten yhteinen teema on ikäihmisten diabetes.

Tutustu kesäyliopistojen diabeteskoulutuksiin tästä.

Diabetes ja jalat -koulutus jalkautuu Joensuuhun

Jos et vielä ole ollut mukana jalkojenhoitajamme Jaana Huhtasen tekemällä Diabetes ja jalat -kiertueella, ilmoittaudu Joensuussa tiistaina 31. lokakuuta järjestettävään koulutukseen.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu tästä.

Jalat pöydällä myös lokakuussa Tampereella

Toinen kansallinen Diabetes ja jalka -symposium järjestetään Tampereella 12.-13.10.2017. Kaksi vuotta sitten ensimmäistä kertaa järjestetty symposium keräsi mittavan joukon diabeetikon jalkojen hoidosta kiinnostuneita terveydenhuollon ammattilaisia yhteen. Menestyksellinen tapahtuma jatkaa samoilla teemoilla kaksipäiväisenä koulutus- ja verkostoistumistapahtumana. Koulutus on tarkoitettu moniammatillisten jalkatiimien ja diabetestiimien jäsenille sekä muille asiasta kiinnostuneille. 

Katso symposiumin alustava ohjelma ja kutsu tästä.

Tiimiklubin teemana diabeettinen munuaissairaus

Diabeteskeskuksessa 6.-7. lokakuuta kokoontuva perinteinen Tiimiklubi pureutuu tänä vuonna munuiaiskysymyksiin teemalla: Diabeettinen munuiaissairaus, tunnista ajoissa ja hoida.

Katso alustava ohjelma ja ilmoittaudu tästä.

Muita syksyn koulutuksia Diabeteskeskuksessa

Diabeetikon hoidon peruskursseja on syksyllä kaksi; syys- ja marraskuussa. Insuliinipumppuhoidon ja sensoroinnin koulutukset järjestämme loka-marraskuun taitteessa.

Sensoroinnista on juuri julkaistu kiinnostava juttu Diabetes ja lääkäri - lehdessä, "Suomalaiset koekäyttäjät hyötyivät flash-sensoroinnista."

Nämä kaksi ja kaikki muutkin koulutuksemme löydät koulutuskalenteristamme.

Hyvää ja rentouttavaa kesää Sinulle!


 

Tervetuloa Diabeteskeskukseen myös ensi syksynä

Olet ehkä huomannut, että Diabeteskeskus-kiinteistömme Tampereella on myynnissä. Toimintamme Diabeteskeskuksessa jatkuu silti ennallaan ainakin vuoden 2017 loppuun asti. Mikäli kaupat syntyvät, jatkuu Diabetesliiton toiminta entiseen tapaan, mutta uusissa tiloissa.

Uusi opas kotihoidon ammattilaisille

Iäkäs tyypin2 diabeetikko kotona

Nyt saatavissa D-kaupastamme

Super kouluttaa kanssamme

Tarjolla on ajankohtaista tietoa diabeteksesta, diabeettisesta jalkahaavasta ja eteisvärinästä.

6.9. Vaasassa

18.9. Hämeenlinnassa


Lue Diabetes ja lääkäri -lehteä

Maksuton verkkolehti - tuorein ja tämän vuoden aiemmat numerot - avautuu tästä.
Diabetes ja lääkäri 32017 kansi


 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot