Diabetesliitto Diabetesliitto
10.5.2017

Kurssimme ja koulutuksemme jatkuvat Aitolahdessa ennallaan - tervetuloa!

Olet ehkä huomannut uutisen siitä, että Diabeteskeskus on myynnissä. Tampereen Aitolahdessa sijaitsevalla toimipaikallemme haetaan uutta omistajaa. Mikäli kaupat syntyvät, Diabetesliiton toiminta, mukaan lukien kuntoutustoiminta, jatkuu entiseen tapaan, mutta toisissa tiloissa. Kurssimme ja koulutuksemme jatkuvat ennallaan Diabeteskeskuksessa ainakin vuoden 2017 ajan, lue lisää tästä.

Tervetuloa siis itse täydentämään osaamistasi tai tukemaan asiakkaitasi hakeutumisessa kursseillemme!

Kesää odotellessa voi aina myös haaveilla: #diabeteshaave-kampanjamme päämääränä on koota yhteen ainakin tuhat diabeteshaavetta. Katso tämän kirjeen lopusta, mistä muut haaveilevat ja jaa oma haaveesi!

diabeteshaave 2017

Varaa paikkasi syksyn koulutuksiimme

Diabeteksen hoidon ammattilaiselle tarkoitetut koulutuksemme jatkuvat kesätauon jälkeen jälleen syyskuussa. Diabeetikon hoidon peruskurssi sopii sinulle, jolle diabeetikot ovat uusi asiakasryhmä. Jos taas olet toiminut diabeetikoiden kanssa jo pidempään, tule syventämään osaamistasi joko tyypin 1 tai tyypin 2 diabeetikoiden hoidon erityiskysymyksissä.

Kokonaan uutta on terveysalan opettajille tarkoitettu hoitotyön opetuksen ohjauskoulutus. Syyskuisesta tapahtumasta löydät verkoston, joka tukee työtäsi diabetesta sairastavan hyvän hoidon turvaamiseksi.

Avaa koulutuskalenterimme tästä.

Diabeetikoiden kursseilla vapaita paikkoja elokuusta alkaen

Diabeteskeskuksen keskikesä on täynnä, perhekursseillemme tulee maksusitoumuksella iso joukko diabeetikkolapsia perheineen eri puolilta Suomea. Elokuussa talossa on taas tilaa eläkeläisten sekä työikäisten kursseille.

Eläkeläisten Virkeyttä hoitoon -kursseja on elokuussa kaksi, viiden päivän kurssit alkavat 14.8. ja 21.8.

Toimivia ratkaisuja -arkeen kurssit tarjoavat yksilöllistä omahoidon tukea työikäisille diabeetikoille, kursseja on niin tyypin 1 kuin tyypin 2 diabeetikoille. Pumppuhoitoisille diabeetikoille on oma ryhmä.

Muista myös viikonlopputreffit tyypin 1 diabeetikoille, Tietojen tuuletuspäivät eläkeläisille sekä diabeetikkolasten läheisten viikonloput.

Kaikki kurssimme löytyvät Kurssit-sivuiltamme.

Uusi opas: Iäkäs tyypin 2 diabeetikko kotona

HalausOlemme julkaisset uuden, käytännönläheisen oppaan kotona asuvan iäkkään tyypin 2 diabeetikon hoitoon.

Opas on tarkoitettu kotihoidon ammattilaisille ja omaishoitajille. Se soveltuu myös oppikirjaksi. Oppaan lähtökohtana ovat arjen pulmatilanteet, joita kotona asuvan iäkkään tyypin 2 diabeetikon hoitajat kohtaavat.

62-sivuisen oppaan hinta on 14 euroa, hinta sisältää toimituskulut.

Tutustu uuteen oppaaseen tästä.

Oppaan kirjoittajat kertovat Diabetes-lehden tuoreessa jutussa ikäihmisen diabeteksen hoidon haasteista, lue juttu tästä.

#diabeteshaaveen voi jakaa kuka tahansa - sinäkin!

"Haaveilen tasaisista verensokereista", "Saisinpa insuliinipumpun, jossa ei ole letkuja", "Haaveeni on, että saisin itse valita välineet omaan hoitoon", "Ei tulisi lisäsairauksia", "Että ykköstypymme saisi kokonaisvaltaista hoitoa". Nämä ja kymmeniä muita haaveita löydät #diabeteshaave-sivultamme. Jaa myös oma haaveesi ja osallistu taideteoksen arvontaan! 

Tiimiklubi on tänä vuonna

6.-7. lokakuuta

Diabeteskeskuksessa kokoontuvan Tiimiklubin teema on: "Diabeettinen munuaissairaus: tunnista ajoissa ja hoida." Ohjelma julkaistaan elokuussa.


Lue Diabetes ja lääkäri -lehti verkossa

Tiesithän, että voit lukea Diabetes ja lääkäri -lehden maksutta verkossa?

Täältä löydät tämän vuoden kaksi ensimmäistä numeroa sekä uusimman lehden aina sen ilmestyttyä.


Elokuussa kurssi tyypin 1 diabetesta ja keliakiaa sairastaville

Järjestämme yhdessä Keliakialiiton kanssa Eurajoella kurssin tyypin 1 diabetesta ja keliakiaa sairastaville aikuisille. Kurssi on osallistujille maksuton. Tutustu tästä.

Diabetestutkimussäätiöltä puoli miljoonaa diabetestutkimukseen

Diabetestutkimussäätiön vuoden 2017 apurahojen saajat on julkistettu. Diabetesliiton ja diabetesyhdistysten perustama säätiö tukee tutkimusta tänäkin vuonna 0,5 miljoonalla eurolla.
Katso apurahan saaneet tästä
.

Verkkosivumme uudistuivat - linkeissä korjattavaa?

Diabetes.fi-sivustomme uudistui huhtikuun alkupuolella, ja moni tuttu sivu vaihtoi paikkaa. Jos sinun työpaikkasi verkkosivuilla on diabetes.fi-sivuille osoittavia linkkejä, huomaattehan korjata ne. Kuulisimme mielellämme myös mielipiteesi uusista sivuistamme, kerro se täällä.

 
Suomen Diabetesliito Yhteystiedot